Новий виклик для десятикласників

Вже місяць, як десятий клас Ліцею «Key school» розпочав роботу у міжнародному проекті "Media Studies" на платформі eTwinning. Нашими партнерами є три школи з різних міст Туреччини (Erzincan, Afyonkarahisar, Gümüşhane).

Тема проекту досить складна. Навіть хоробра Пуга О.В. трохи злякалася. "Коли я побачила вперше, на який проект нас запрошують, — згадує, — то вже розуміла, що то буде challenge і для мене, і для учнів. З медіаграмотністю в наш час проблеми не тількі у підлітків, а й у дорослих. У світі, яким керує інформація, людина мусить уміти її критично оцінювати. Знати, яким джерелам можна довіряти, що таке фейкові новини та як захиститися від маніпуляцій. Щиро заздрю школам, які ввели медіаграмотність як окремий предмет".

Протягом кількох тижнів наші ліцеїсти встигли зробити таке:

  • познайомились, написали про себе та свої хобі;
  • спроектували лого проекту, пізніше обиратимуть найкраще;
  • пройшли тест-опитування "Що ми знаємо про медіаграмотність";
  • питали-відповідали у форумі про школи;
  • перечитали-передивилися купу інформації про "техніки переконання" (persuasive techniques);
  • зібралися всі онлайн, побачилися вживу, обговорили "техніки переконання" та термінологію;
  • написали фідбек за результатами онлайн-сесії.

Наразі учасники проекту поділилися на чотири змішані групи і працюють над окремими темами.

Побажайте нам удачі, бо цікаво, але ж і складно…

Щоправда, невтомна Пуга О.В. не може сидіти без діла і на вихідних, тому й старшокласників Ліцею «Key school» змушує навчатися у позаурочний час!

Цього разу, наприклад, наповнювали електронну книгу. Квітневої неділі о 19.00 мали зустріч із журналісткою з Нью-Йорка. Обговорювали, як розпізнавати фейкові новини і дезінформацію, як перевіряти першоджерела, яким із них можна довіряти. Було наведено багато прикладів про політизовані статті, найбільш актуальні зараз — новини про Ковід та вакцинацію. Учні ставили багато питань про професію журналіста, про виклики, переваги і недоліки, а також просто про життя у великому місті.

Менторство — это миссия, которая требует от человка самоотдачи и любви к своей работе.

Именно поэтому наши менторы не являются просто классными людьми, учителями или преподавателями. Они скорее наставники, которые помагают гимназистам расти личностно и социально.

Главным заданием менторов в Key School является мотивация детей к постоянному самосовершенствованию.

Показателем эффективности наставничества виступает уровень качественных изменений в развитии учеников школы.

Мотивация

Основную часть своего времени менторы проводят с детьми, мотивируя их собственным примерам.

Если для своего ребенка ви хотите развития, если мечтаете для него про друга-наставника, которые будет помагать в достижении желаемого результата, присоединяйтесь к обучению в Key School! И это станет полезным и продуктивным периодом жизни Вашего ребенка.

Забронировать место