ЇМО СМАЧНО І З КОРИСТЮ
Дослідники переконують, що однією із функцій харчування є отримання смакового задоволення. Не посперечаєшся! Бо які ж смачні пельмені, суші, тортики і цукерки, а ще коли їх багато-багато і саме тоді, коли я хочу!!!
Але мама з татом кажуть: «Це твоя остання шоколадка на сьогодні», «Пельмені будуть лише наступного тижня». Залишається єдина надія на школу. Що там сьогодні у меню Ліцею «KEY SCHOOL»? Це ж треба: каша, салат, фрукти, ще й хліб якийсь не такий. А я хочу шашлик, 2 гамбургери і смажених окорочків!!!
І що тепер робити? — А послухаймо дослідників та науковців. Що вони кажуть?
Виявляється, у харчування є ще інші функції. Наприклад, в сучасному суспільстві не надто потрібно поповнювати запаси енергії — люди її майже не витрачають (фітнес-клуб чи урок фізкультури — це лише незначна частина енергії, яку б ми мали витратити протягом дня). А от про користь харчування для здоров'я, для продуктивної роботи наших органів варто говорити.
Якою ж є тарілка здорового харчування — збалансований набір продуктів на добу — з'ясовували учні 4 класу разом із Всеукраїнським освітнім проектом «Здорове харчування для дітей». Наталя Репало спробувала переконати наших учнів у тому, що не все смачне є корисним, що треба їсти побільше овочів-фруктів-бобів. Ну і коли дуже-дуже хочеться чогось смачненького — можна (але в розумних межах).